Monday, July 28, 2014

Buke gershet e mbushur


Per brumin:
250gr qumesht
1 kub maja birre
1 lug kafe sheqer
1 veze
550 g miell
50 g vaj ulliri
10 g krip
1 e verdh e vezes per ta lyer ne fund buken

Per mbushjen
100 gr proshut
100 djath sipas gustove.
Zem brumin me gjith perberesit dhe e lem te vi per rreth 1 ore. Kur brumi te jet gati i fryre dy fish duhet ta shdrym dhe ta hapim me pec ose okllai duke formuar nje drejt kendesh , dhe e ndajm ne tre pjes njesoj.
I mbushim me harxhin qe permenda pak me lart ( ju mund te perdorni dhe fantazin tuaj : psh ereza ose ullij o cka deshironi)
Mbasi ti keni vendosur harxhin mbyllini dhe formoni tre cilindra. tani mund te thurni gershetin. Lejeni te vi brumi serisht per 30 min. Pastaj me nje penel guzhine lyjeni me te verdhen e vezve.
Piqet ne furre me 200°per rreth 30 min

No comments:

Post a Comment