Sunday, February 8, 2015

TOLLUMBA

7 filxhan kafe turke uje
1 filxhan vaj
8 filxhan miell


E zien ujin me vaj, dhe si te bie uji ne vale ja hedh miellin duke i perzier vazhdimisht me luge druri. E perzie mir qe mos mbesin kokrra ne brum. E largon nga zjarri dhe e len brumin te ftohet. Pasi esht ftohur ja hedhim vezet nji nga nji 12-13 veze. I perzie mir derisa brumi te behet si pure patatesh.
E shtie brumin ne kallepin e tullumbave, dhe i skuq ne vaj. Vaji duhet te jet i ftohet kur e mbush me tullumbat. Derisa vaji nxehet, tullumbat fillojn te ngrihen perpjet duke u rrotulluar. Si e marin ngjyren qe ju deshironi, largoi nga tava, dhe menjiher i hedh ne sherbet. I rrotullon ne sherbet mga gjitha anet dhe gati.
Sherbetin e tullumbave e ben ne mbremje sepse duhet te jet i ftoht.
Dy masa sheqer nji mase uje. Psh me enen qe mat sheqerin, mat edhe ujin. 



No comments:

Post a Comment