Thursday, March 13, 2014

Gurabije

Një gote sheqer
3 kokrra veze
Një gote kos
Gjysem gote vaj
Një luge kafeje sode
Vanilje
Miell 5-6 gota

Marrim sheqerin, vezet, vajin dhe kosin dhe i perziejme se bashku deri sa te shkrihet sheqeri plotesisht. Pastaj shtojme si fillim 5 gota miell dhe një luge kafje me sode buke. Nese duhet me shume miell e shtojme dhe pak, por duke patur parasysh qe duhet te perfitojme një brum jo shume te fort. Pastaj ne një tepsi te lyer me vaj e ndajme ne kuleç te vegjel një cm larg njeri tjetrit. Piqen ne temperature te ulet (130-150 °C).
Sipas deshires mund ti zbukuroni me reçel apo lajthi, arra ose edhe me sheqer te ashper. Keto jan gurabia shume te shijshme qe femijet i pelqejne ne cdo kohe.

No comments:

Post a Comment