Tuesday, April 7, 2015

Imam bajalldi / patlixhane te mbushur


Pregatitja
3 speca 
Dy-tre qepë te medha 
4-5 thelbinj hudhre
3-4 domate Ose te konservuara
4-5 patlixhane
300g mish tul viçi Ose pule.
Vaj ulliri
Kripë
Majdanoz

Përgatitja:
Patlixhanet I lajme Dhe I Presim ne mes. Ua heqim pjesen e brendshme Dhe I rendisim ne nje tepsi. I sperkat pak me vaj e kripe Dhe I futa ne furre per 20 min me temp 200.
Ne nje tigan te madh hedhim qepet e prera ne kubik me vaj ulliri, I kaverdisim pak Sa te zverdhen dhe shtojme mishin, e skuqim pakez Sa mos jete me roze. Shtojme specet e prera. Vazhdojme kaverdisjen Dhe Shtojme domatet e prera holle. Gjithashtu Dhe te brendshmet e patlixhaneve, kripe Dhe majdanoz. Mbushim patlixhanet, shtojme gjysem Gote me uje Dhe I fut në furrë, në 200°C dhe I lejme deri sa te marri një kore të lehtë të kuqe sipër.

No comments:

Post a Comment