Thursday, December 26, 2013

Shendatli

4 vezë
1 gotë mjalt
1 gotë sheqer
300 gr gjalp i tretur
250 gr arra
4 gota miell
1 luge çaji kakao (me deshire)
1 luge çaji sode buke

Shërbeti
3 gota ujë
4 gota sheqer
1 pakete sheqer me aromë vanilje(sipas deshires)
Ne një enë perziejme 3 vezë, gjalpin, sheqerin dhe mjaltin deri sa te jene bere një mase domethëne të jet tretur sheqeri. Pastaj shtojme arrat e thyera jo shume imët. Ne fund shtojme miellin e përzier me kakao dhe sodë buke. Duhet të përzihet avash qe brumi mos bëhet elastik. 
Shtrohet në një tepsi mesatare sheshohet mirë dhe marrim vetëm te verdhën e vezës e lyejmë sipër pastaj me pirun i bëjme ca viza. E pjekim në temperaturën 275*F /135*C . Pasi të pjeket e lejmë të ftohet pak. Shërbeti hidhet jo i nxehte dmth të dyja në temperaturën mesatare.
 

No comments:

Post a Comment