500 gr melci pule
3 luge gjelle gjize
1 spec i kuq
1 qepe te madhe
1 domate
3 luge gjelle gjize
1 spec i kuq
1 qepe te madhe
1 domate
4-5 thelbinj hudher
Pakez spec djegese
vaj ulliri
kripe,
kripe,
piper.
:
Ne nje tenxhere vendosim melcite dhe hedhim uje aq Sa ti mbuloje, gjithashtu hedhim pak kripe. Pasi zihen mire (provoje me pirun Nese hyn lirshem jane gati) . qepen e presim ne fije te holla dhe e vendosim ne nje tigan e skuqim me vaj ulliri ,pastaj hedh specen e prere në fije Pasi skuqen pak bashke shtojme nje luge miell dhe hudhrat e prera. I kaverdisim pak bashke dhe hedhim gjysem gote uje te ftohte, shtojme domatet e prera dhe gjizen ,i perziejme bashke deri sa merret nje ngjyre. Nderkohe melcit qe jane ziere i vendosim ne taven e baltes (Ose në tepsi te zakonshme) hedhim kripe,piper. Taven e vendosim në furren e parangrohur 200*C per 45 min .
Ne nje tenxhere vendosim melcite dhe hedhim uje aq Sa ti mbuloje, gjithashtu hedhim pak kripe. Pasi zihen mire (provoje me pirun Nese hyn lirshem jane gati) . qepen e presim ne fije te holla dhe e vendosim ne nje tigan e skuqim me vaj ulliri ,pastaj hedh specen e prere në fije Pasi skuqen pak bashke shtojme nje luge miell dhe hudhrat e prera. I kaverdisim pak bashke dhe hedhim gjysem gote uje te ftohte, shtojme domatet e prera dhe gjizen ,i perziejme bashke deri sa merret nje ngjyre. Nderkohe melcit qe jane ziere i vendosim ne taven e baltes (Ose në tepsi te zakonshme) hedhim kripe,piper. Taven e vendosim në furren e parangrohur 200*C per 45 min .
No comments:
Post a Comment