*Receta*
*500 ml qumesht TE vaket ,
*4 veze, (në temperature ambienti)
*140 gr sheqer,
*120gr gjalp I shkrire (sa TE kthehet në gjendje TE lengezuar,
*110gr miell,
* Esence vanilje
- Ngrohim qumeshtin me vanilje . Ndajme te verdhat nga te bardhat e vezeve. Te bardhat i rrahim sa TE behen shkume e qendrueshme pastaj I vendosim në Nje ene vecan, rrahim te verdhat me sheqerin deri sa te zbardhen, shtojme gjalpin e shkrire (jo te ngrohte) ne fund miellin. I perziejme mire dhe shtojme qumeshtin (behet Nje brum Shume I holle sikurse per krepa) , ne fund shtojme TE bardhat pjese pjese Duke I perzier me kujdes. E fusim ne tepsi 26cm diametri,(8x8 inches) 150 grade per 40-45 min. Pasi Eshte pjekur atehere e nxjerrim Nga furra Dhe e lejme TE ftohet komplet para servirjes.
No comments:
Post a Comment