Saturday, March 22, 2014

Kek me ananas


Kek me ananas

3/4 filxhan gjalpë i zbutur 
3 vezë 
2 1/2 gota miell 
2 1/2 luge caji pluhur pjekje/pecive/baking powder 
1/2 luge kripë 
1 3/4 gota sheqer 
1 1/2 luge caji vanilje ose dy paketa sheqer vanilje 
1 1/4 gota qumësht
1 kanace me ananas 
1 gote sheqer(per ta karamelizuar)

si fillim karamelizojme sheqerin dhe e hedhim ne tepsi, ananasin e kullojme nga lengu dhe copat i rendisim mbi karamel, ne nje tas bashkojme te gjith perbersit e tjere dhe i perziejme mire me mikser. brumin e formuar e hedhim mbi ananasin, e pjekim ne furre me temp 180*C. e heqim nga furra dhe e lejme te ftohet komplet pastaj me anen e nje tepsie tjeter apo nje ene tjeter e kthejme kekun permbys. 

No comments:

Post a Comment