Kek me ananas
3/4 filxhan gjalpë i zbutur
3 vezë
2 1/2 gota miell
2 1/2 luge caji pluhur pjekje/pecive/baking powder
1/2 luge kripë
1 3/4 gota sheqer
1 1/2 luge caji vanilje ose dy paketa sheqer vanilje
1 1/4 gota qumësht
1 kanace me ananas
1 gote sheqer(per ta karamelizuar)
si fillim karamelizojme sheqerin dhe e hedhim ne tepsi, ananasin e kullojme nga lengu dhe copat i rendisim mbi karamel, ne nje tas bashkojme te gjith perbersit e tjere dhe i perziejme mire me mikser. brumin e formuar e hedhim mbi ananasin, e pjekim ne furre me temp 180*C. e heqim nga furra dhe e lejme te ftohet komplet pastaj me anen e nje tepsie tjeter apo nje ene tjeter e kthejme kekun permbys.
3/4 filxhan gjalpë i zbutur
3 vezë
2 1/2 gota miell
2 1/2 luge caji pluhur pjekje/pecive/
1/2 luge kripë
1 3/4 gota sheqer
1 1/2 luge caji vanilje ose dy paketa sheqer vanilje
1 1/4 gota qumësht
1 kanace me ananas
1 gote sheqer(per ta karamelizuar)
si fillim karamelizojme sheqerin dhe e hedhim ne tepsi, ananasin e kullojme nga lengu dhe copat i rendisim mbi karamel, ne nje tas bashkojme te gjith perbersit e tjere dhe i perziejme mire me mikser. brumin e formuar e hedhim mbi ananasin, e pjekim ne furre me temp 180*C. e heqim nga furra dhe e lejme te ftohet komplet pastaj me anen e nje tepsie tjeter apo nje ene tjeter e kthejme kekun permbys.
No comments:
Post a Comment