Sunday, March 23, 2014

Torta mini



Per pandispanjen duhet :
6 vezë
6 lug sheqer
6 lug miell
3 lug kakao
1 pecive/baking powder(2 luge caji)
Përbërësit për kremin :
1 l qumësht
12 lug nisheste
300 gr sheqer pluhur
250 gr margarin
2 sheqer vanilje
Per zbukurim duhet kokos cokollate , banane dhe qershi. (ose cfardo te deshironi, luleshtrydhe, manaferra, boronica)
Rrahim te bardhat e vezeve me sheqer,pastaj gradualisht shtojme nje nga nje te verdhat e vezeve dhe i rrahim edhe pak.Pastaj shtojmë miellin e perzier me pecive/baking powder dhe kakao.Pasi e perziejme brumin e hedhim ne tepsi qe eshte mbuluar me pare me leter kuzhine. pine temp 165*C per 20 minuta. pasi ftohet komplet e presim me forma, ne kete rast me forme rrethi.
Kremi.
hedhim qumshtin ne tenxhere dhe mbajme gjysem gote menjane me qumesht per te tretur niseshten,pasi te ket rene ne vale qumshti i shtojme pjesen e perzier me niseshte duke e perzier vazhdimisht deri sa te trashet. hedhim 2 paketa sheqer vanilje. e heqim nga zjarri,dhe e lejm te ftohet komplet. ne nje ene tjeter marrim margarinen dhe 300gr sheqer i rahim mire me mikser deri sa te jet krijuar nje mase e njetrajtshme dhe homogjene. kete mase e shtojme te pudingu qe eshte frohur tashme, i perziejme mire me mikser.
Marrim copezat e kekut qe i kemi prere dhe njeren e lyejme me kremin dhe siper i vendosim nje tjeter, i bejme te gjitha dyshe dyshe. ne fund i lyejme me krem dhe anash dhe i rrotullojme ne kokos i rrjeshtojme ne nje tepsi tjeter. siper i lyejme me cokollate te shkrire dhe i zbukurojme sipas deshires.

No comments:

Post a Comment