Monday, May 5, 2014

Salce beshamel.



2 gota qumesht
Gjysem qepe qe e prere holle ne rrathe 
Nje gjethe dafine
2 luge gjelle gjalp
Nje luge e gjysem miell
Kripe 
Dhe piper te bardh se i ziu duket.
Ne fillim merr qumshtin qepen dafinen ne nje tenxhere i ve ne zjarr sa te bien ne vale i heq nga zjarri dhe i le ashtu bashk per 15 min tenxherja me kapak. Pastaj ne nje tenxhere tjeter merr gjalpin e shkrin hedh miellin e perzin pak fare 1 min ose dy pastaj te ena me qumesht heqim qepet dhe dafinen dhe qumshtin avash avash e hedhim te tenxherja qe ke miellin duke e perzier mire qe mos krijohen toptha. Pasi e ke perzi mire e ul flaken dhe e le ashtu duke e perzi mire per afer 10 min trashet salca mire. Nese do me shume salce dyfisho permasat. Del shume e mire.


No comments:

Post a Comment