Monday, July 7, 2014
Kadaif me puding
100gr gjalp
300 gr Kadaif
5 lug sheqer
1 sheqer vanilje
1 gote e gjysem arra te bluara
1 liter qumesht1 gote sheqer
4 lug miell
3 lug niseshte
1 gote hopla/pana/heavy cream
Ne fillim ne nje tave vendosim gjalpin te shkrij pastaj hedhim kadaifin pastaj shtojm dhe sheqerin dhe perziejm mire deri sa te skuqet kadaifi me pas i shtojm dhe arat dhe perziejm dhe pak dhe pastaj taven e largojm nga shporeti.Ne nderkohe ne nje tenxhere fusim qumshtin qe te ngrohet,shtojme nje pako sheqer vanilje dhe i shtojm sheqerin ,ngadal dhe miellin dhe niseshten perziejm mire qe te Mos mbetet kokra,perziejm vazhdimisht ne temperatur te ngadalet.Kur te behet si puding ateher hopla qe tashme e kemi perzier me mixer i shtohet mases se pregaditur.Ateher ne tepsi marim nga kadaifi dhe gjysmen e rendisim,pastaj masen e pudingut e hedhim ngadal te teren dhe ne fund gjysmen e kadaifit tjeter,e fusim ne frigorifer te ftohet per 2-3 ore pastaj sherbehet.siper mund ti hidhni dhe rush te that si ne rastn Tim (sipas deshires).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment