600ml qumesht
2 paketa sheqer vanilje ose esence vanilje.
3 veze
60 gr niseshte
200 gr sheqer.
250 ml pana/heavy cream/ hopla
Per siper:
1 gote sheqer puder
3-4 luge uje
Gjysem cokollate te bardhe(30gr)
Gjysem cokollate te zeze te shkrire.
Ne fillim pregatitet kremi. Vendoset qumeshti me 100gr , ne zjarr mesatar, e perziejme mire, nderkohe ne Nje tas perziejme vezet, pjesen tjeter te sheqerit dhe niseshten, I perziejme mire deri Sa te shkrihet sheqeri plotesisht. Qumshti nderkohe eshte nxehur gati ne vlim duke e perzier me tel kuzhine shume shpejt (qumshtin e perziejme shpejt)hedhim avash avash masen e vezeve. Duke e perzier e duke e hedhur deri ne fund. Vazhdojme perzierjen Edhe pasi ka Rene ne vale kremi dhe fillon te trashet. Pas 2 min e fik zjarrin dhe e le te ftohet kremi po me kapak tenxherja qe mos krijoje shtrese ne siperfaqe. Pasi eshte ftohur pak e fus im ne Nje tas dhe e mbulojme me kapak/plastik, e fusim ne frigorifer qe te ftohet plotesisht. Nderkohe, petet I shtrijme ne tepsi te mbuluar me leter kuzhine dhe me pirun i shpojme vende vende. Pastaj i pjek ne temp 200*c per 15-20 min. Varet nga furra. Kujdes se digjen shpejt. Pasi jan pjekur i nxjerr nga furra dhe ashu te nxehta I ndan me thike ne 3 pjese(se gjati) te barabarta. I len te ftohen.
Ne Nje tas merr panen/heavy cream dhe e rreh me mikser elektrik deri Sa te behet shkume e qendrueshme. Ne tas hedh dhe kremin e ftohur plotesisht dhe i perzien bashk. Merr njeren nga pjeset e peteve dhe e lyen me krem. Vendos pjesen e peteve tjeter e lyen serish me krem. Vendos peten e fundit. Dhe e fut ne ngrirje per 30-45 min. Nderkohe ne Nje tenxhere pregatit fondantin. I perzien bashk sheqerin puder, ujin dhe cokollaten e bardhe deri Sa te shkrihen plotesisht. Ose e blen te gatshem fondantin dhe e shkrin . Gjithashtu shkrin dhe cokollaten e zeze vecan. Pasi te jet ftohur mire ne ngrirje e nxjerr jasht torten dhe e lyen me fondant pastas siper me cokollate te zeze e Ben me viza. E pret ne racionet sipas deshires. Mua me dolen 10 racione. E vendos ne frigorifer dhe e sherben te nesermen.
No comments:
Post a Comment