Take the skin of a watermelon and peel the green part off, cut it in small pieces and rinse it with cold water and place them in a deep pan. add 4 cups of water and 4 lb of sugar(2 kg) after it starts boiling lower the fire in minimum, when the watermelon gets the golden color, add the juice of 2 lemons, leave to simmer 30 more minutes and shut of the fire. when its all cooled down pur it in glass jars.
Mer nje shalqir mesatar dhe me levozhgat(lekuret) e shalqirit i marim dhe i pastrojme brendesi ne menyre qe Te mos kete te kuqe ,, pastaj e qerojme lekuren nga jashte dhe i presim ne kube ,,, i shperlajme me uje te ftohte dhe i fusim ne nje tenxhere te thelle,, fusim 4 gota uje dhe 2 kg sheqer ne fillim me flake te madhe dhe pasi mer vale e ulim flaken pasi shalqiri te kete filluar te mari ngjyre floriri i fusim ca karafil per aroma dhe pastaj shtrydhim dy limona pasi Te kete mare vale e leme edhe gjysem ore dhe e heqim zjarr.
No comments:
Post a Comment