Buke Te shpejta! (Bread sticks)
4 filxhan caji miell,
1 luge gjelleplot maja/ kfasac/yeast/lievito
1 luge caji sheqer
1 luge caji kripe
Pak vaj Ose gjalp Te shkrire(2-3 luge gjelle)
Uje Te ngrohte Sa Te nevojitet.
Si fillim majane e hedhim ne nje gote Gjysem Te mbushur me uje Te ngrohte dhe shtojme sheqerin. E lejme 7-8 min Sa Te aktivizohet majaja/kfasaca. Pastaj ne Nje tas bashkojme Te gjithe produktet e tjera dhe perfitojme Nje brum Te bute. E ngjeshim per 5-10 min. Pastaj e hapim ne Nje pete Te trashe. E presim ne pjese Nga 2 cm Te gjera, gjatesine sipas deshires. I rrjeshtojme ne Nje tepsi Te lyer me Pak vaj dhe e fusim direkt ne furre Pastaj e ndezim furren ne temp 170*C/350*F Pasi piqet mire. Ne Nje tas Te Vogel perziejme 2-3 luge gjalp Te shkrire Pak hudher pluhur dhe Pak rigon dhe me Nje furce I lyejme buket Siper. Sipas deshires mund Ti sperkatni Siper me Djath Parmesan Te grire.
No comments:
Post a Comment