4 kokrra vez vetëm të verdhat
Edhe 1 komplet
Pra 5 kokrra vez shtepiake
620gr gjalp
Gjysem kilogram miell
-Marrim miellin fusim gjalpin
Gjlapi duhet të jet në temepratur dhome jo i tretur, I perziem bashk Mir e mir pastaj JA fusim vezet e keshtu formojm një topke brumi. Pastaj e marrim brumin e fusim në një pako plastike dhe e fusim në frigorifer të qendroj aty per një orë.
Un e zura në mbremje dhe e pregatita ne mengjes.
E nxjerr brumin i formon në topka të vogla madhesija sa një gjysem veze!
I radhit në tepsi edhe prap I fut në frigorifer
Merr një topke dhe e hap me nisheste ( corn starch) në një rrotull gati 23 cm
I kthejm të 4 anet në form katrori në mes i shtim arra dhe I bashkojm të 4 skajet
Pjekjen në 400 0F deri sa të marrin ngjyr karamele.
Sherbetin
2 gota me sheqer 1e 1/2 got me uj
Me filxhan sperkati çdo copke sherbeti të jet jo shum I nxet kurse copkat të jen të ftofura.
Ju beft mir 😍
No comments:
Post a Comment