Sarme me qepe
5 qepe mesatare
300gr mish te grire
Nje qepe mesatare
Nje luge mint, (nanice nane) dhe rigon
Dy luge salce domatesh
Kripe piper
nje gote e gjysem oriz
Skuq qepen dhe hedh mishin e grire. Pasi te ket ndryshuar ngjyren mishi hedh orizin dhe e skuq pak.. Pastaj hedh erzat hedh kripen dhe piperin si dhe dy gota uje.. Lihet ne zjarr derSa ta pije ujin
Qepet tjera i qeron si ne foto i fut ne tenxhere i vlon per 10 min pastaj i heq dhe ua heq tre cipat e para dhe i rikthen ne uje per 3-4 min te valojne. Pasi i mbeshtjell dhe i rendit ne tenxhere nje gote e gjys me uje e valon i hedh kripe dhe pak uthull nja dy luge gjelle. Pasi bie ne vale ja hedh sarmes siper dhe salcen e domateve gjithashtu e zien per nje ore e gjysem ose deri sa te jet gati ne zjarr te ulet
No comments:
Post a Comment