1 KG flour
1 kg butter in room temp
10 egg yolks
1/2 tsp baking soda
First miks the butter with egg yolks until they are mixed well together than add the flour that is mixed with baking soda, the dough that we get from kneading it good put it in refrigerator for 15-20 min, than take a portion and open it with a rolling pin , thickness of it should be about 3-4 mm cut it with a cup or a round cookie cuter and follow the steps in the photos below. After its finished bake it in temp 300*F/150*C
Syrup
1.5 kg sugar
750ml water
and a slice of lemon
boil it for about 10 min
Syrup must be warm and the sheqerpare warm too when you add the syrup.
Pregatitja:
1 kg miell
1kg gjalp i pa tretur por i ndenjur ne temperaturen e dhomes une psh e nxjerr nga frigoriferi qe ne dark per neser te jet gati.
10 te verdha vezesh. Gjysem luge kafeje me sode buke.
------
Marrim te verdhat e vezeve i bashkojme me gjalpin dhe i perziejme deri sa te jen te njetrajtshem.. Pastaj fusim miellin dhe soden bashk e bejme brum. E lejme ne frigorifer per nja 15-20 min pastaj e marrim një pjese te brumit dhe e ftollojme ne një pete Jo te holle dmth afersisht 3-4 milimetra dhe me një gote uji e presim ne rrathe. Kto rrathet e formuar marrim tre dhe i vendosim jo direkt mbi njeri tjetrin po te prekin nja 2 cm secilin pastaj i rrotullojme si cigare te tre bashk dmth nga I pari te i treti.. E presim me thike ne mes dhe te dy pjeset e formuara i vejme ne tepsi me pjesen e prere posht.. E kshu me rradhe deri sa te mbarohet gjith brumi. Mos perdor niseshte per ta hap peten me mire me miell. Furra 300*F/150*C
sherbeti
750 gr uje dhe
nje risk limon
Temperatura e pjekjes 150 *C sherbeti dhe sheqerparja dy te vakta.
No comments:
Post a Comment