Kek me karrota.
4 karrota te grira ne rende
3 veze
2 luge caji plot me baking powder
2 gota miell
Gjysem gote vaj
50gr gjalp
2 luge gjelle krem qumeshti/pana/ heavy cream
2 luge caji kanelle pluhur
1 gote sheqer kafe
1/2 gote sheqer
Lekuren e grire te nje portokalli
Arra te grira ose bajame me deshire
Kto I perzien bashk dhe brumin e perfituar e shtrin ne tepsine e lyer me gjalp dhe miell. E pjek 40 min me temp 170*C. E nxjerr nga furra dhe e le te ftohet komplet. Pastaj e lyen siper me kete lloj kremi qe pregatitet ne kete menyre:
50 gram gjalp te zbutur
50 gr djath Philadelphia
Pak vanilje
1 luge gjelle leng limoni
1 gote sheqer pluhur
I rreh mire me mikser elektrik (7 min) deri sa te behet nje mase e njetrajtshme
No comments:
Post a Comment