Tuesday, January 21, 2014

Shpinzeza ose eclairs



2 gota uje 
1gote vaj 
2gota me miell 
nje pecivo dhe
6veze

2 budinga vanilje 
margarin kristal 250 gr
qumesht 600ml
6 luge sheqer

Ne nje tenxhere e vendosim  ne zjarr dhe ne fillim ve ujtn pastaj vajin kur mer val e heq menian dhe ze ta fusesh miellin avash qe mos behet kokrra si mblidhet ne lug ateher e shtron me nje tepsi te ftohet kur e sheh se esht ftoh e ve ne mikser i vendos vezet ne fund pecivon si brum i tollumave njisoj pasaj e ve ne tepsi me lug i pjek ne tenperatur 400*F/ 200*C eshte gati kur e shef kur marin ngjyr te verdh .
kremin e pregatit ne kete menyre 
Dy buding vanilla me 6 lug sheqer i perzin me 100gr qumesht kurse ne tenxhere vendon 500gr qumesht kur te jet gati i hedh dhe margarinen dhe e perzien mire me mikser elektrik pastaj i mbush embelsirat me to siper i zbukuron me cte duash

No comments:

Post a Comment