1 kg spinaq i lare dhe pastruar
1 filxhan kafeje oriz
vaj ulliri 4-5 lugë gjelle,
1 kokërr qepe mesatare,
1 lugë gjelle salce domatesh,
100 gr mish tul i prere ne kubik te vegjel
kripë,
piper,
kopër.
Skuqim mishin me pak vaj dhe pastaj hedhim qepen e prere Jo shume imet. I skuqim dhe pak bashk sa te zverdhet qepa, shtojme orizin e lare dhe e kavardisim per 5 min, shtojme dhe salcen e domateve, kripen dhe piperin dhe i hedhim dy gota me uje, pasi bie ne vale e ulim flaken. Nderkohe spinaqi përvëlohet në ujë të vluar me kripë për 1-2 min, ne nje tepsi i perziejme spinaqin gjellen me oriz qe kemi ne tenxhere vecan, shtojme dhe nje gote uji i fusim ne furre per 10 min ne temp 200*c sipas deshires mund ti hedhesh dhe veze siper. Une ne kete rast nje veze e rraha mire ne nje tas dhe ja hodha siper, mund ti hedhesh edhe sipas numrit te personave (4-5) e fusim serish ne furre sa te mpikset veza. Para servijesmund ti hidhet kopër ose nenexhik te fresket.
No comments:
Post a Comment