Wednesday, June 25, 2014

Recel qershie





Per 1 kg qershi duhet 1 kg sheqer,gjysem gote uje, 1 limon,karafil dhe nje dege bavaroze... Qershive ju heqim berthamat dhe nderkohe qe bejme kete proces i hedhim ne nje ene me uje dhe gjysem limoni te shtrydhur qe te mos na nxihen deri sa ti perfundojme.Me pas i kullojme dhe i veme ne tenxhere,ju hedhim sheqerin dhe gjysem gote uji dhe e veme te zieje ne temperature te ulet derisa te nxjerre shkumen larte ,te cilen duhet tja heqqim me kujdes dhe te shikojme qe lengu bie nga lugasi kristale te vogla. 5 min e fundit i hedhim 5/6 karafila, 1 gjethe bavaroze dhe i shtrydhim dhe nje gjysem limoni..Nese duam ta ruajme e hedhim pak te ngrohte ne kavanoze te cilet i kthejme me koke poshte dersa te ftohen...

No comments:

Post a Comment