Monday, June 16, 2014
Patlixhane te mbushura
Patlixhane te mbushura
1 kg patlixhane
400 gr mish te grire
1 qepe
majdanoz
1 lug gjelle buke te bluar
kripe e piper dhe erza te tjera sipas deshires
1 luge gjelle salce domatesh paste
pasi e pret patllixhanet si ne foto, i fut ne uje me kripe per 30 min, i than mire dhe i skuq me vaj. pastaj pregatit mishin e grire me te gjitha perbersit. e ben ne qofte te vogla rrumbullake dhe i mbush te carat. i rendit ne tepsi dhe salcen e domateve e hollon me nje gote e gjysem uje dhe ja hedh siper .. po te duash rrjeshton copa domatesh dhe specesh anave. e fut ne furre me temp 200 te mbuluar me leter alumini per 20-30 min pastaj ja heq letren per 15 min e le te skuqet. kur te jet gati e nxjerr me kujdes ne pjate
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment