4 patate te reja
100gr mish te grire
Nje qepe
Nje luge gjelle djath kackavall i grire
Gjysem gote salce kosi me koper dhe kripe
Majdanoz
Kripe
Piper
Patatet i lan mire dhe i vendos ne tenxhere te mbuluara me uje i vendos ne zjarr deri sa te zihen komplet(mund ta provosh me pirun kur te jet e zier komplet) i heq nga zjarri dhe i le te ftohen. I qeron lekuren dhe i shtyp mire me pirun ose me mjetin perkates per te shtypur patatet.
Me nje tigan hedh pak vaj dhe grin qepen. E skuq pak sa te zbutet dhe te zverdhet. Shton mishin w grire, hedh krip dhe piper. E skuq deri sa te ndryshoje ngjyre. I hedh nje filxhan kafe turke me uje. E mbulon me kapak dhe e le te zieje deri sa ta pije krejt ujin.
Te patatet shton majdanozin e grire imet, djathin dhe kripe i perzien mire dhe i jep forme rrumbullake dhe e shtyp pak me gisht te krijohet nje grope. E vendos ne tepsi. Vepron keshtu me te gjithe purene e patates. Pastaj ne cdo grope hedh pak nga mishi me qepe. I fut ne furre per 10 min. Siper u hedh nga nje luge kafeje me salce kosi dhe pak salce domateje. Serviren te ngrohta.
No comments:
Post a Comment